Chili
Maipo Valley
Viña Tarapacá
Cabernet Sauvignon/Syrah
Rosé

Tarapacá Cabernet Sauvignon/Syrah 

De Cabernet Sauvignon druif kan goed tegen de warmte en voelt zich daardoor thuis in de zonovergoten Maipo Vallei. De Syrah geeft extra kracht en een mooi aroma aan de wijn. Vinificatie: De druiven voor deze rosé worden in eerste instantie als rode wijn gevinifieerd. Ze worden gekneusd waarna de gisting start. Een deel van het roze sap laat men na verloop van tijd overstromen in een andere cuve waarna deze verder wordt behandeld als een witte wijn.

Drinken bij: Zwoele zomers, salades, pittige gerechten of.

Proefnotitie: Heerlijke dikke, rosé. Veel cassis en aardbei fruit in geur en smaak, stevig glas wijn.

 Houdbaarheid: De wijn kan prima ouder worden maar raakt na een jaar wat frisheid kwijt.

pdf wijninfo
Frankrijk
Minervois
Domaine La Grave
Rosé
Roze

La Grave Rosé

Cinsault en Grenache maken deze rosé tot een frivole wijn met veel fruit. Lekker sappig met aroma’s van rood fruit o.a. met tonen van frambozen in de geur en een zachte kruidige smaak. Goed gekoeld een lekkere doordrinker die een zomerse avond nog meer plezier geeft.

Drinken bij:Breed inzetbaar. Heerlijke huis wijn!

 

 

 

 

 

 

 

pdf wijninfo
Frankrijk
Pézenas
Sainte Cécile du Parc
Notes Frivoles
Roze

Notes Frivoles

De smaak van de zomer in een verrassende verfijnde mix met royale tonen van aardbei, roze pompelmoes en rode rozen.

pdf wijninfo
Frankrijk
Minervois
Domaine La Grave
Expression Rosé
Roze

La Grave Expression Rosé

Bijzondere Rose van Syrah, Grenache en Cinsault in ongeveer gelijke delen. De schillen weken kort in waarna een gisting bij lage temperatuur. 
 De wijn is licht zalmroze met een geur van rode grapefruit, honing, frambozen, en rode bessen. Zeer mond vullend en aromatisch, en toch vriendelijk en een genot om van door te drinken. Deze wijn bestaat uit de volgende druivensoorten: 35% Syrah, 35% Grenache, 30% Cinsault. Een krachtige eet rosé die het bij vriendinnenlunch erg goed doet, heerlijk bij Caesar salade met extra knoflook

 

 

 

pdf wijninfo
Frankrijk
Champagne
Jean Pernet
Rosé
Roze

Jean Pernet Champagne Rosé

De Pinot Noir druiven uit Epernay en Chardonnay uit de Côte de Blancs komen van wijngaarden met meer klei-kalkgrond. Deze druiven geven de wijn meer body. Een rosé met een geur van rood fruit (bessen) en waar menig rosé vaak een wat flauwe wijn betreft, maakt de familie Pernet juist een wijn met genoeg smaak en mondvulling. Men kan de Rosé ook prima met een gerecht (vis of licht vlees) combineren. Lichtvoetig genoeg om er lekker als aperitief van te genieten Zet een mooie bos lichtroze bloemen op tafel, serveer deze champagne met gerookte zalm en uw gasten zijn helemaal onder de indruk.

 

 

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort Vinhos
Redoma Rosé
Rosé

Mooie paarsrode kleur en geuren van rijp rood fruit en iets van vanille. De smaak is gebalanceerd, vol, verfijnd en lang.

 

pdf wijninfo
Frankrijk
Faugères
Ollier Taillefer
Les Collines - rosé
rose

Na een inweking op de schil van circa 12-15 uur volgt 'uitdruiping' van de most en een zeer lichte persing die dan alsnog wordt toegevoegd. De wijn blijft na fermentatie op max. 18 graden nog enige dagen op zijn eigen lie (bezinksel) om een natuurlijke onttroebeling te ondergaan. Deze rosé heeft een zalm kleur met een oranje zweem, een complexe neus die de leisteen perfect weergeeft: strak, floraal, delicaat en tegelijk fruitig en mondvullend als men goed waarneemt. Ook de smaak zet men tot nadenken, veel maar tegelijk ook bescheiden (van alles), bloemen, delicaat rood fruit, wat groente en een licht bittertje. Karaktervol, elegant, gastronomisch breed inzetbaar en niet te onderschatten! Past heel goed als aperitief maar wel begeleid door een canapé, carpaccio van zalm met vers geklopte room en wat verse peterselie, bij wit vlees, gevogelte en salades met kip en lichte dressing. Houdbaar tot circa 2-3 jaar na de oogst

pdf wijninfo