De 5 populaire wijnen van dit moment!

Chili
Maipo Valley
Viña Tarapacá
Merlot
Rood
1

Tarapacá Merlot
De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 30% van de wijn rijpt 4 maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Indonesisch) stoofvlees of paté.

Proefnotitie: Robijnrode wijn met een aroma van vers rood fruit, zwarte peper en iets warms als karamel. In de smaak wat kruidigs, beetje gedroogde pruimen en Tabac. Mooi in balans niet te krachtig Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.

 Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.

pdf wijninfo
Spanje
Rueda
Bodegas Escudero
Fuente Valdelainos
wit
2

De Valdelainos is gemaakt van de Verdejo-druif. De bijzonder zoete druiven worden geperst in een lage druk pneumatische pers om zo een extra verfijnd druivensap te verkrijgen. Het sap weekt 24 uur samen met de schillen om de optimale fruitaroma’s aan de schillen te kunnen onttrekken. De rijping geschiedt in roestvrij stalen vaten. Dit alles resulteert in een klassieke Verdejo wijn. Drink deze wijn tussen 8 en 10 graden C.

Karakter: zeer zuivere wijn, lichte tinteling, vol van smaak met een prachtige lengte.
Smaak: passievrucht, cassis en citrusfruit.
Kleur: geel-groen.
Vinificatie: moderne gecontroleerde vergisting bij 18 - 20 graden C.
Serveren: heerlijk als aperitief, bij frisse salades met vis, kruidige gerechten uit de Oosterse keuken, maar ook bij sushi of tonijn.

pdf wijninfo
Chili
Maipo Valley
Viña Tarapacá
Wit
Sauvignon
3

Tarapacá Sauvignon Blanc

De Sauvignon druiven worden zorgvuldig uitgezocht en na de pluk gekneusd. Hierna volgt een 'macaratie', een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een tempratuur tussen de 25 ºC en 28ºC om de fruitigheid te behouden.

Drinken bij: heerlijke zomerwijn op het terras of als aperitief

Proefnotitie: De Sauvignon is kruidig met frisse limoen in de geur, een beetje buxus en vers gemaaid gras in de smaak maar met een zachte afdronk, zeer aangenaam.

Houdbaarheid: lekker jong drinken! 

pdf wijninfo
Chili
Maipo Valley
Viña Tarapacá
Viognier
Wit
4

Tarapacá Viognier

De druif waar het hier om gaat is de Viognier. Deze druif heeft een waanzinnig expressief karakter maar puur kan deze wat plakkerig worden. Daarom is Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt om een podium te creëren waarop de Viognier (slechts 20%) mag schitteren. De druiven doorlopen een maceratie, een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de frisheid te behouden.

Drinken bij: Heerlijke zomerwijn op het terras, als aperitief of bij salades en exotische gerechten

Proefnotitie: de wijn stuift het glas uit, hij is kruidig met perzin en rozenblaadjes. De Sauvignon zorgt voor de frisse fruittonen in de smaak en de Chardonnay voor de pittige maar zachte afdronk.  

Houdbaarheid: lekker jong drinken

pdf wijninfo
Spanje
Rueda
Bodegas Escudero
Fuente Elvira
wit
5

Gemaakt van de Verdejo-druif, geoogst tijdens de eerste week van oktober. Voor de top cuvee Fuente Elvira vindt er een strenge selectie van de druiven plaats, gevolgd door een koude maceratie van 12 uur. De wijn ondergaat een zeer milde persing, waardoor de wijn extreem zacht en aangenaam van smaak wordt. De langzame alcoholische gisting duurt ongeveer 20 dagen. Daarna volgt een enkele weken durende rijping in roestvrij stalen vaten. Vóór het bottelen heeft de wijn een stabilisatie en lichte filtratie ondergaan. Het resultaat is een klassieke Verdejo-wijn.

Karakter: zeer frisse en levendige aanzet, met mooie zuren, goed gestructureerd, zoals een Verdejo hoort te zijn. Zeer lange, frisse afdronk, met typerend bittertje.
Smaak: citrusfruit, anijs, venkel, met toetsen van wit zomerfruit (o.a. perzik, maar ook mandarijn en grapefruit).
Kleur: geel-groen.
Geur: zeer intense geur van kruiden( o.a. venkel).

pdf wijninfo