Portugal
Douro
Niepoort
Dry white port
wit

Witte port is een wezenlijk ander type port dan rode. Een voornaam verschil zit hem in de manier waarop hij wordt gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van oxidatie, met andere woorden de wijn wordt blootgesteld aan de lucht. Dat levert een wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
White Port
wit

Net als de dry white port is de white een zoete witte port, gemaakt op basis van een oxidatief proces. Tijdens de gisting wordt iets eerder alcohol toegevoegd dan bij de dry white, zodat een iets zoetere wijn ontstaat. Het maakt dit type wijn uniek van karakter, vrijwel nergens ter wereld geïmiteerd. Hij combineert kracht en intensiteit met een mooi zoet en een fraaie lengte. Een diamant om her te ontdekken.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
Tawny
rood

Gerijpte kleur, maar nog altijd levendig rood, met in de geur kersen, een aangename peperigheid, open, met een vleugje karamel; in de mond is hij stevig, krachtig, vurig, met een aangenaam bitter, een smakelijk zoet, een port met pit. Mooi bij belegen kaas, blauwe schimmelkazen, prima als aperitief, eventueel licht gekoeld.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
Rubydum
Rood

Om het verschil uit te leggen tussen Ruby en Tawny Port heeft Niepoort de tweeling 'Ruby Dum & Tawny Dee' in het leven geroepen. Niepoort Ruby Dum is het fruitige rode type met een relatief korte rijping in grote houten vaten. De port is donker robijnrood van kleur met volle fruit-aroma's (kersen, pruimen) en duidelijke tonen van pure chocolade.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
Late Bottled Vintage
rood

Robijnrood, mooi diep van kleur; heerlijk zoet en zwoel in de geur, mooi kersenfruit, met wat chocola, complex, met ook in de smaak mooi fruit, aan de stevige kant, met kracht en diepte, maar ook fris en levendig.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
TawnyDee
Rood

Om het verschil uit te leggen tussen Ruby en Tawny Port heeft Niepoort de tweeling 'Ruby Dum & Tawny Dee' in het leven geroepen. Tawny Dee heeft relatief langer gerijpt in kleine houten vaten en heeft daarom meer diepgang, is zachter van smaak en heeft een langere afdronk dan de Ruby. Deze tawny heeft een duidelijke afdronk van rozijntjes.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
The Senior Tawny
rood

De laatste decennia is De Niepoort filosofie geweest om te innoveren, diversifiëren en taboes te doorbreken met behoud van traditie. Dus op basis van dit idee dat we opnieuw het concept van de Senior Tawny ontworpen met het gebruik van de meest traditionele Port fles; de Potta! Ten aanzien van de wijn, Senior Tawny rijpt het grootste deel van zijn tijd in kleine vaten in de Niepoort lodge in Vila Nova de Gaia. In de kleine vaten is een fijn, licht contact met lucht via de poriën van het hout, waardoor een langzame oxydatie plaatsvind gedurende enkele jaren. The Senior Tawny is een elegante port met een subtiele expressie, een lichte kleur en een scala aan smaken en aroma's die gebaseerd zijn op rood fruit tonen en frisheid die in evenwicht wordt gehouden met rijpe tonen die complexiteit geeft aan deze port.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
10 years old tawny
rood

Een van de mooiste tawny’s is de 10 years old. Bij deze wijn zegt de naam het al: hier is gebruik gemaakt van ports met een gemiddelde rijping van tien jaar. Omdat veel mooie gerijpte port is toegevoegd, ontstaat een wijn die een prachtige zachte en gerijpte indruk achterlaat, waarbij altijd wat jonge port is toegevoegd voor het fruit.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
10 years old white port
wit

Gouden kleur, vertoont een complexaroma van gedroogd fruit gedomineerd door sinaasappelschil en gedroogde vijgen, alsmedewalnoten en geroosterde amandelen en bloemige tonen voltooien de aroma. In de mond is het heel fijn en evenwichtig, met een levendige zuurgraad dit geven van de wijn een prachtige structuur.

pdf wijninfo
Portugal
Douro
Niepoort
Ruby
Rood

heerlijk rijke en zwoelzoete aanhef. De port heeft ook weer herkenbaar zwart fruit met een duidelijke hint van pure chocolade. Absoluut geen branderigheid in de afdronk.

pdf wijninfo